Lindyhop

 

De LindyHop is een Afro-Amerikaanse-jazzdance, een typische black bottom-dans, een social dance vrijwel altijd met een partner, die gebaseerd is op een combinatie van Charleston en Tapdance, en wordt gedanst op de swing-muziek uit die tijd. Synoniemen voor  Lindyhop zijn Swing en Swingdance.

De Lindyhop is de basis van andere dansstijlen zoals Jitterbug , Jive , Rock & Roll en ook HipHop. Er bestaat inmiddels zelfs LindyHipHop!

Bekende swingmuziek-artiesten zijn Count Basie, Duke Ellington, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Deze swing- of big band-muziek wordt gekenmerkt door improvisaties, het kenmerk van jazz. LindyHop is dan ook vooral een improvisatie-dans. Geen dans maakt zoveel gebruik van de muziek als de LindyHop.  Er is geen andere dans waarbij de individuele expressieve vrijheid zo naar voren komt. Het is ook een dans zoals dansen bedoeld is:
communiceren met elkaar, spelen met elkaar!

De sleutel tot succes bij LindyHop ligt bij het afgaan op je gevoel. Ontwikkeling van intuitie en vertrouwen en het durven loslaten van je angst en schroom zijn de basis om LindyHop te kunnen dansen.

Klik op de agenda voor het tijdstip van de lessen.

WhatsApp chat